Jó tudni, hogy mi magyarok mennyi mindennel járultunk hozzá ahhoz, hogy most Európa olyan amilyen.

hun tricolor

A Facebook-on "jött szembe" egy olyan bejegyzés, amely a magyarság büszkeségeit szedte sorba. Ezek között olyan tények szerepelnek, melyek mi magyarok igazán büszkék lehetünk! A teljesség igénye nélkül az említett bejegyzésből idézünk most néhány pontot, melyek mindegyike kezdődhetne úgy, hogy "Büszkék lehetünk arra...":

...

3.- hogy az Ómagyar Mária-siralom szövegét mi még a mai napig értjük, hiszen szókincsét, mind a mai napig használjuk. Shakespeare drámáit a művelt: angol, már csak szótár segítségével képes elolvasni, mivel annyit változott nyelvük az elmúlt 440 év során. A miénk, megtartotta nyelvtanát és szókincsét. Nem volt hajlandó a magyar az anyanyelvét engedni, hogy belesimuljon, beleolvadjon a nagy nyelvi forgatagba!

4.- hogy a Magyar Zenetudományi Intézet regisztrálta a 200.000 magyar népdalt, amelyből 100.000, már megjelent nyomtatásban is. A 80 milliós Németországban összesen 6.000 népdalt tudtak összegyűjteni.

5.- hogy a magyar mesevilág páratlan az egész világon. Európában nem ismerik a tündért, hetedhét országot, fanyűvőt, hétfejű sárkányt, még nyelvtani szinten sem. Nincs szavuk rá.

...

10.- hogy a hollandok 400 éve termesztik a tulipánt, mi 3.000 éve. Mégis őket hívják a tulipán hazájának. Az egyetlen európai tulipán fajtának a Tulipa Hungarikának géncentruma a Kárpát-medencében van.

11.- hogy a világ második alkotmánya a miénk magyaroké. Az első az izlandi 720-ból, a második pedig: Szent István király intelmei Imre herceghez.

12.- hogy a reneszánszt, mint művészeti stílust Ausztria és Németország tőlünk vette át.

13.- hogy az öntözéses gazdálkodást és a vetésforgót is mi honosítottuk meg a világnak ezen a részén. Mára, már Európa elfelejtette ezt a tudást és jórészt ennek köszönhető, hogy termőföldjeik tönkrementek, elhasználódtak. Ez az (egyik) igazi indok arra, hogy miért is kellett a Kárpát-medence, vagyis Magyarország az EU-ba!

Forrás: https://www.facebook.com/ancient.hungary/posts/810371935753865

Jól ismered a magyaros ételeket? Íme egy kvíz, hogy bebizonyítsd: