Jó, ha tudod, hogy az első bikinit 1946-ban dobták piacra, addig egész testet fedő fürdőruhákban flangáltak a csajok a strandon.

Köztudott, de azért definiáljuk, mi is a bikini: A bikini olyan női fürdőruha, mely két részből áll; az egyik a melleket, a másik az ágyékot és a feneket takarja, a kettő között szabadon hagyva a testet.

Már i. e. 1400 körülről származó görög vázákon és festményeken is láthatók atletizáló nők, akik efféle ruhát viselnek. Rómából is számos ábrázolást ismerünk, ráadásul ezek többsége már fürdőző, de legalábbis a tengerparton sütkérező nőket ábrázol a mai bikinihez hasonlatos öltözékben.

Az egyberészes fürdőruhákat a világháború alatt váltotta fel a "modern" bikini, mivel nem volt elég nyersanyag a varráshoz.

bikini

A bikini arról a csendes-óceáni Bikini-szigetekről kapta a nevét, ahol az amerikai hadsereg a második világháború alatt a bombákat tesztelt. A tervező, Louis Réard pedig ezt azzal indokolta, hogy ez az új trend akkorát fog robbanni, mint egy atombomba. Ezt kezdetben négy országban azonnal betiltották, a Vatikán pedig egyenesen bűnnek kiáltotta ki.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/ és http://albaplaza.hu/

Íme egy kvíz a divatmárkákról: