Jó tudni a házi sörfőzésről, hogy nem csak a férfiak űzik... ez olyannyira igaz, hogy a neten barangolva épp' egy hölgy leírására találtunk rá a témában.

sorfozes

Az utóbbi években divattá vált kézműves sört inni, és egyre nagyobb teret nyert az otthoni sörfőzés is. Az eszközök, eljárások és receptek helyett azonban most inkább hadd mutassunk néhány gondolatot, melyet egy hölgy fogalmazott meg a http://konyvescsajszis.cafeblog.hu/ oldalon az otthoni sörfőzés előnyeiről:

"1. Végre tudod, mit iszol. Csak az van benne, amit te teszel bele. / Nem számíthatsz a boltihoz hasonló sztenderd minőségre, a söröd mindig épp olyan lesz, ahogy sikerül.

2. Házi főzőcskével olcsóbban kijössz. Ha felszerelést vásárolsz, még az is viszonylag hamar behozza az árát. / Azért ne legyenek illúzióid, mindennek megvan az ára! Elvileg a csak saját fogyasztásra főzőtt sör után is adót kell (kéne) fizetned. Szóval nehogy találjanak nálad egy üveggel… (A maradék törkölyből viszont már büntetlenül főzhetsz pálinkát, mert az adómentes.)

3. A malátasűrítmények keverésével létrehozhatod saját, teljesen egyedi ízvilágodat. / Hogy hol kapsz Magyarországon malátát, az jó kérdés. Ahogy néhány más alapanyag beszerzése is problémás lehet."

Íme még egy sörös érdekesség: