Jó tudni, hogy többfajta éhség létezik, melyek mind-mind valós tapasztalaton alapulnak, és érzetekként, gondolatokként, sőt érzelmekként jelentkeznek a testünkben, az elménkben és a szívünkben.

Az éhség sokszínűsége miatt nehéz megfogalmazni a választ arra a kérdésre, hogy "Honnan tudod, hogy éhes vagy?"

Számos oka lehet az éhségérzet kialakulásának. Ilyen például a hosszan tartó étlenség, a fáradtság, a nyugtalanság vagy akár a magány. Vagyis könnyen előfordulhat, hogy olyan érzetet próbálunk evéssel csillapítani, ami nem is "valódi éhség". És most jöhetnek a nagy felismerések... de inkább próbáljuk meg megérteni az érzések és a testünk jelzései közötti különbséget.

hungrywoman

Testünk étel iránti igényét az éhség fiziológiai fajtája jelzi, amikor energiatartalékaink fogytán vannak, és sejtjeink több tüzelőanyagot kérnek, hogy melegen tartsanak bennünket, és biztosítsák túlélésünket. Például amikor fázunk, a testünknek égetni való kalóriákra van szüksége, hogy felmelegítsen bennünket. Általában éhesebbek vagyunk télen, és ilyenkor néhány kiló zsírt is felszedünk hőszigetelésképpen.

Meleg időben viszont elveszítjük az étvágyunkat, könnyű ételeket eszünk, és azzal is hűtjük magunkat, hogy leadunk néhány kilót. Ha képesek lennénk a vadállatokhoz hasonlóan érzékelni a pusztán sejtszintű éhséget, és hozzájuk hasonlóan válaszolnánk rá, akkor nagyon józan és közvetlen módon táplálkoznánk: amikor éhesek lennénk, ennénk, amikor nem lennénk éhesek, nem ennénk. Az élet roppant egyszerű lenne.

Forrás: https://vitalitasportal.com/

Ha szereted a rántott húst: