Jó, ha tudod a Bogyó és Babóca című sorozatról, hogy az első kötet 2004-ben jelent meg az építészmérnök végzettségű Bartos Erika rajzaival és szövegével, a Pozsonyi Pagony könyvkiadó gondozásában.

A sorozat hamarosan a legkisebbek kedvencévé vált, népszerűsége szájról szájra terjedt. Az első kötetet sok újabb könyv követte, a mesékből egy magától fejlődő, szeretetből táplálkozó sorozat bontakozott ki. A két főszereplő Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány.

bogyoesbaboca

A sorozat az óvodás korosztálynak szól, a témák a mindennapok egyszerű eseményeiből merítenek. A legkisebbek számára is érthető nyelven és gyerekrajzszerű grafikával dolgozzák fel az óvodás évek örömeit, nehézségeit és konfliktusait. A könyvek sok nehéz témát, csúfolódást, irigységet, félelmet, alvásproblémát, bűntudatot is körbejárnak, a Csillaglány című epizód a legszebb elmúlásról szóló történetek között is helyet kapott.

A sorozat szerepe tetten érhető a magyar gyerekirodalom kétezres évek elején tapasztalt felvirágzásában. A magyar diafilmgyártás szintén a Bogyó és Babóca sorozattal kelt ismét életre, több mint tízéves téli álom után. Ez volt az első diafilm, mely modern, digitális technikával készült, ismét felélesztve ezt a gyermeklelkű, szeretetteljes, békés műfajt. Szintén a Bogyó és Babóca sorozat törte meg a magyar animáció csendjét: csaknem húsz év szünet után ebből - az akkor már könyvpiaci bestsellernek számító - sorozatból készült először összefüggő rajzfilmsorozat.

Forrás: https://www.bogyoesbaboca.hu/

Ez a téma is a gyermekekhez kapcsolódik: