Jó, ha tudod, hogy egy igazán drága napszemüveg akár 100 millió forintba is kerülhet... már ha tényleg a legdrágábbak között keresel magadnak szemrevalót.

A világ legdrágább napszemüvegei között jegyzett, Chopard márkájú "csoda" ára több mint 408 ezer USD, vagyis kb 106 millió forint. Azért kerül ennyibe, mert a keretet gyémántok díszítik, melyeket egy új technológiával egészen közel tudtak egymáshoz illeszteni, mintha „szőnyeget" alkotnának, így az egybefüggő felületnek egészen különleges fénye van.

100milliosnapszemcsi

A képen látható napszemüveget összesen 51 River gyémánt ékesíti. A 4 karátnyi drágakő mellett még 60 gramm 24 karátos arany is található a darabon.

A gyártó és tervező cég kimondott célja, hogy a napszemüveg ne csak egy praktikus kiegészítő legyen, hanem hogy jelezze tulajdonosának vagyoni helyzetét és ehhez kötődő életmódját is.

A Chopard korábban egy rémületes, 201 karátos (!) órával hívta fel magára a figyelmet, amelynek ára 25 millió USD volt. Ez a szemüveg tehát méltó darabja a Chopard termékkínálatának...