Jó, ha tudod Svájcról, hogy miért is tartjuk "menőnek" azokat a dolgokat, amik svájciak. Minden és mindenki szeretne egy kicsit svájci lenni :)

Sokszor halljuk: "svájci csoki", "svácji óra", "svájci klinikák" - a svájci zöld legelők... de mi is tudható Svájcról?

Svájc sikeres kereskedelmi kapcsolatokat ápol a világ számos országával. Az ország GDP-jének több, mint az 50%-a a külkereskedelemből származik.

Számos exportcikkel büszkélkedhet, termékei közül kiemelkednek a gépek, a gyógyszerészeti termékek, az órák, az ékszerek és a mezőgazdasági termékek.

svajc

Svájc virágzó és stabil modern piacgazdaság, ahol az egy főre eső GDP meghaladja a nagy nyugat-európai gazdaságokét. Svájcban működik Európa egyik legfejlettebb és legstabilabb gazdasága, amit egy 2017-ben végzett kutatás meg is erősített - Svájc stabilitásban minden "vetélytársát" megelőzte. Svájcban volt a világ legalacsonyabb inflációs rátája: a 117 éves átlag 2,2 százalék.

Szóval Svácjban a napsütötte órák száma mellett a gazdaság teljesítőképessége és az életszínvonal is magas... okkal irigylik tehát sokan a svájciakat. Nálunk egyelőre csak álmodozhatunk arról, hogy valaha elérjük a svájci szintet... viszont ma már egyre több magyar használ - akár tudatosan, akár ezt nem is sejtve - svájci termékeket.