Jó, ha tudod a magyar vitorlássportról, hogy a népszerűségét valószínűleg növelni fogja a tény, hogy már világbajnokunk is van a sportágban.

Ha korábban a hazi vitorlázás került szóba egy beszélgetés alkalmával, az első gondolatok valószínűleg a Velencei tó, a Balaton és a Kékszalag vitorlásverseny köré csoportosultak. A témában jártasabbak - és a http://johatudod.hu olvasói - mostantól azonban meg fogják említeni Berecz Zsombor nevét is, aki a dániai vitorlázó-világbajnokságon aranyérmet szerzett.

bereczzsombor

Fotó: Cserta Gábor

"A 32 éves versenyző eddigi legnagyobb sikerét a 2016-os Európa-bajnokságon érte el, melyen ezüstérmet nyert. Aarhusi szereplése azt jelenti, hogy pályafutása negyedik olimpiájára készülhet: 2008-ban Pekingben a 29., 2012-ben Londonban a 21. lett Laserben, míg 2016-ban Rióban a 12. helyen végzett Finndingiben." - írta a https://www.m4sport.hu/

A győzelem értékét az is növeli, hogy a második svéd és a harmadik holland versenyző felkészülési körülményei ideálisabbak voltak, míg Zsombor a Velencei tavon trenírozta magát.

A kapcsolat Kiss Gergő és Chuck Norris között: