Jó, ha tudod, hogy egy fokhagymakrémleves nem csupán egészséges és gyorsan elkészíthető, hanem finom kiegészítője lehet a nap bármelyik étkezésének.

Főzni nehéz? Ugyan. Bár tény, hogy ha gyors levesről van szó, sokan az instant levesporokra gondolnak, mert azokhoz csak forró víz kell, és villámgyorsan elkészülnek. Ez igaz.

De ha azt vesszük, hogy egy saját készítésű, ízletes leveshez a forró víz mellé csupán egy leveskocka, egy kis vaj, némi zúzott fokhagyma és liszt kell, akkor ez a főzőcskézés nem is tűnik olyan nagy ördöngősségnek :)

fokhagymakremleves

Forrás: http://www.mindmegette.hu/

Szóval jöhet egy finom fokhagymakrémleves? Négy egyszerű lépés az egész:

  1. Forró vízbe leveskocka - annyi, amennyit szeretnél
  2. Egy kis vaj a serpenyőbe, azon megpirítjuk a zúzott fokhagymát
  3. Jöhet a liszt, abból 2-3 evőkanálnyi az olajon piruló fokhagymára
  4. És néhány perc lisztes pirítás után össze is keverheted a leveslével

Tehetsz bele tejszínt is, és ha csomós vagy darabos maradt valami, akkor egy botmixel "elsimíthat" mindent ;)

Jó étvágyat hozzá!

Szerintünk ez is érdekelhet Téged: