Jó, ha tudod a piros bogyós gyümölcsökről, hogy segítenek az öregedés lassításában.

Bőrünk körülbelül 25 éves korunktól elkezd öregedni, bár ennek jelei csak évek múltán, a folyamat felgyorsulásakor válnak észrevehetővé. Az öregedés egyik következménye, hogy csökken a bőr tömörsége, melynek hatására

  • vékonyabbá válik a bőr, így kevésbé tűnik rugalmasnak
  • elmélyülnek a ráncok
  • bőrünk színe fakóbbá, sápadtabbá, színtelenebbé válik

pirosbogyos

Ez a folyamat lelassítható a piros bogyós gyümölcsök fogyasztásával, melyek bővelkednek olyan antioxidáns vegyületekben, melyek közismerten lassítják az öregedési folyamatokat.

A málna, az eper, a ribizli, az áfonya, a szeder, a szőlő, a cseresznye, a meggy, az acai bogyó és a goji berry magas vitamin-, antioxidáns- és ásványianyag-tartalma miatt védő hatással rendelkezik a rákos daganatok ellen, de ezek a gyümölcsök csökkenhetik a Parkinson-kór kockázatát is.